Welke viltglijders gebruik je voor een buisframe stoel?

viltglijders buisframe stoelen bescherming vloer

Als je een stoel met een bijzondere vorm koopt, is het belangrijk dat hij in praktisch gebruik net zoveel plezier biedt als op esthetisch vlak. Het oog wil natuurlijk wat, maar het dagelijks gebruiksgemak komt zeker op een gedeelde eerste plaats! Een buisframe stoel biedt wat dat betreft wel een uitdaging: de buizenconstructie waar hij op steunt, schuurt namelijk zonder bescherming vervaarlijk over je mooie vloer. Tijd om de juiste bescherming erbij te kopen! Maar: welke viltglijders kies je voor je buisframe? Wij zochten het voor je uit!

Alle viltglijders voor buisframe

Schuif je buisframe stoel veilig van A naar B

Een buisframe stoel staat superleuk in elk interieur. De speelse lijnen zorgen voor een echt designelement, waar je oog direct op valt! Alleen… de delen van je buisframe die de grond raken, kunnen eenvoudig schade maken aan je vloer. Even een onverwachte schuifactie met wat vuil of zand eronder, en daar zijn de eerste krassen al. Dat wil je natuurlijk voorkomen! Uiteraard wil je ook niet dat het buisframe van je stoel zelf beschadigd raakt als je stoel verplaatst. De oplossing? Viltglijders aanbrengen die precies bij jouw stoel passen!

Het probleem met viltglijders op een buisframe

Waarom moet je zo opletten als je viltglijders voor een buisframe gaat kopen? De meeste stoelpoten steunen op het smalle uiteinde ervan: vaak is dit een holle buis, of een houten oppervlak waar je makkelijk een viltglijder in kunt duwen of op kunt nagelen. Op deze manier blijft je viltglijder perfect zitten! Maar.. hoe doe je dit op een buisframe? Een viltglijder op buisframe plaats je altijd op een liggende drager, en heeft daardoor veel meer te lijden van bewegingen van de stoel. En de verankering is vaak net iets ingewikkelder door de uitdagende vorm en het harde materiaal van je buisframe!

  • Groot oppervlak dat in contact staat met de grond
  • Uitdagende bevestiging
viltglijders buisframe stoel

1) De bevestiging van je viltglijders op een buisframe

De eerste vraag die je jezelf moet stellen, is: hoe maak ik de viltglijders zo goed mogelijk vast aan het buisframe? Viltglijders aanbrengen doe het liefst maar één keer in een lange tijd, dus plakvilt dat snel losraakt is uit den boze. Met een buisframe stoel breng je liever viltglijders aan die je goed kunt vastklemmen, vastschroeven of vastpinnen aan je frame.

De beste bevestigingsopties voor viltglijders voor een buisframe zijn:

Wil je een viltglijder met een pin of schroefdraad, dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je buisframe openingen heeft waarin je hem kunt vastschroeven of vastdrukken. Bij veel stoelen is dat standaard het geval, maar check het altijd even. Een andere optie is zelf gaatjes boren; doe dit alleen als het materiaal van je buisframe stoel dit toelaat.

2) Rekening houden met de vorm van je buisframe

Buisframes bestaan in vele soorten en maten, en met name de vorm van je buis is bepalend voor de pasvorm van je viltglijder. Zorg je ervoor dat deze naadloos aansluit, dan zorg je voor een oplossing die niet meer loskomt en jaren meegaat! Voor vierkante buisframes kies je dus andere viltglijders dan voor ronde buisframes. Meet bovendien altijd de diameter, de breedte en de hoogte van je stoelpoot goed op!

Viltglijder voor ronde buisframes

Een viltglijder aan ronde buisframes vastklemmen is de grootste uitdaging: alleen met de perfecte afmetingen krijg je zo een blijvend resultaat. Combineer de goede afmeting met de hulp van een pen of schroefdraad voor een nóg stabielere bevestiging!

Viltglijder voor vierkante buisframes

Een viltglijder voor vierkante buisframes is te herkennen aan zijn vlakke houder, die je strak tegen de onderkant van je buisframe aan kunt plaatsen. Vaak worden viltglijders voor vierkante buisframes uitgevoerd met een dubbele pen, zodat hij goed op zijn plaats blijft zitten.

Vervangbaar vilt of de hele viltglijder vervangen?

Als je viltglijders voor je buisframe stoel gaat bestellen, is het goed om vast na te denken over de toekomst. Want: iedere viltglijder heeft een maximale levensduur, en op een gegeven moment zal het tijd worden om je vilt te vervangen. Dat kun je op twee manieren doen: je kunt een viltglijder kiezen waarvan het vilt snel te vervangen is, of je vervangt de viltglijder in z’n geheel. Je kunt natuurlijk wel raden welke de duurzamere optie is! Alleen het vilt vervangen is bovendien altijd goedkoper dan compleet nieuwe viltglijders kopen.

Opties met vervangbaar vilt

Scratch no More: absolute topkwaliteit

Op zoek naar de Rolls Royce onder de viltglijders voor buisframes? Ga dan voor Scratch no More viltglijders! Deze beschermers zijn gemaakt van duurzaam hoogpolig tapijt en gaan daardoor extra lang mee. Altijd de juiste viltglijders voor jouw buisframe stoel!

Alles van Scratch no More

Vergeet niet: meten is weten

We herhalen het nog maar eens: meet alle onderdelen goed op, voordat je je viltglijders voor je buisframe stoel gaat bestellen. De diameter of afmetingen van de buis zelf, maar ook de diameter van eventuele openingen en schroefverbindingen! Ook voor een klemvariant zonder pin is de exacte diameter enorm belangrijk voor een goede verankering. Doe het één keer goed, dan hoef je voorlopig niet weer!

Advies nodig?

Bij Limmie’s Vloerenservice helpen we je graag in één keer de juiste viltglijders voor je buisframe stoel te kiezen. Kun je dus wel wat hulp of advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op! We denken graag met je mee.

Neem contact op