Ga je een vloer leggen op een betonnen ondergrond? Dan hebben wij een mooie selectie ondervloeren voor je, die daar uitermate voor geschikt zijn. Of je nu een houten vloer, laminaatvloer of misschien pvc of vinyl gaat plaatsen: je vindt in onze webshop altijd een ondervloer die perfect aansluit bij jouw type vloer. En weet je niet zeker welke vloer het beste op jouw betonnen ondergrond past? Neem dan gerust contact met ons op; we adviseren je graag wat voor jou de beste keuze is.


Waarom een ondervloer leggen op beton?

Misschien denk je: waarom zou ik een ondervloer op een betonnen ondergrond leggen? De ondergrond is immers vlak en ziet er helemaal klaar uit om jouw vloer te dragen. Toch is enige voorbereiding wel gewenst, welk type vloer je ook gaat leggen! De juiste ondervloer zorgt niet alleen voor geluiddemping, ook qua temperatuur in huis geeft je ondervloer een extra isolerende onderlaag. En dat scheelt straks weer in de stookkosten!

Je vloer komt met een ondervloer stabiel te liggen, waardoor hij een stuk langer meegaat. Een goede ondervloer op beton zorgt er bovendien voor dat opkruipend vocht jouw nieuwe vloer niet kan bereiken. Het is dus ook een investering in de levensduur van je vloer!

  • Geluid- en warmte-isolatie
  • Bescherming tegen vocht
  • Stabiele ligging
  • Langere levensduur

Waar let je op als je een ondervloer op beton gaat leggen?

Het selecteren van de juiste ondervloer voor op beton is natuurlijk nog maar het begin: heb je eenmaal de juiste ondervloer te pakken, dan moet je hem nog gaan leggen. Als je dat nog nooit eerder hebt gedaan, heb je ook baat bij een aantal handigheidjes. Hoe ga je te werk en waar moet je allemaal op letten?

  • Ga je jouw ondervloer op beton leggen, zorg er dan voor dat de ondergrond vlak egaal is. Steek eventuele bobbels weg en vul de grote gaten met snelcement. En loopt de vloer scheef weg? Egaliseer je vloer dan met een dunne laag cement.
  • Ga je jouw vloer zwevend leggen, dus niet verlijmd? Begin dan met het leggen van een vochtwerende folie, die ervoor zorgt dat jouw er geen vocht op kan trekken vanuit het beton.
  • De losse stroken van je folie én je ondervloer plak je aan elkaar met aluminium ondervloerentape. Zo blijf het altijd goed op zijn plaats.

Je ondervloer afstemmen op je nieuwe vloer

Naast de ondergrond is natuurlijk ook het type vloer dat je gaat leggen bepalend voor de keuze van je ondervloer. Iedere vloersoort heeft zo zijn eigen sterktes en zwaktes, en de juiste ondervloer helpt je het mooiste resultaat te bereiken. Bij Limmie’s hebben we onze ondervloeren daarom niet alleen gesorteerd per ondergrond, maar kun je jouw ondervloer ook kiezen aan de hand van de vloer die je gaat leggen. Je komt altijd eenvoudig uit bij de beste ondervloer voor jouw situatie!

Andere ondergronden

En werk je niet met een ondergrond van beton, maar eentje van hout? Of zoek je een ondervloer die bijvoorbeeld geschikt is voor vloerverwarming, of voor in een gehorig appartement? Ook dan hebben we een uitgebreide selectie voor je in ons assortiment. Neem gerust eens een kijkje bij ondervloeren voor andere ondergronden!

Hulp en advies

Kom je aan de hand van onze website er nog niet uit welke ondervloer jij het beste op beton kunt gaan leggen? Twijfel dan niet en neem contact met ons op. We spreken graag de mogelijkheden met je door en voorzien je vrijblijvend van het beste advies. Bij Limmie’s heb je altijd te maken met vloerenspecialisten met vele jaren ervaring in het vak.

Contact opnemen