Ondervloer vinyl

Ga jij voor de unieke kwaliteiten van een vinyl vloer? Dan heeft Limmie’s altijd een passende ondervloer voor jouw vinyl. Tegen de scherpste prijzen! In onze overzichtelijke webshop bestel je binnen een paar muisklikken, en vervolgens leveren wij jouw ondervloer voor vinyl binnen een paar werkdagen bij je thuis. Gemakkelijker kan bijna niet! Ontdek ons assortimenten ondervloeren voor vinyl online en bestel jouw favoriet vandaag nog.

Ondervloer vinyl

Ondervloer vinyl: waarom?

Omdat vinyl een goed betaalbare vloersoort is, is het ook een relatief dunne en zachte vloer, die makkelijk beschadigingen oploopt bij kleine oneffenheden. Ook biedt de vloer zelf nauwelijks demping en kunnen contactgeluiden makkelijk hun weg vinden naar een andere verdieping als je geen extra isolatielaag aanbrengt. Hetzelfde geldt voor de warmte: zonder isolerende laag onder je vinyl vloer verlies je de gestookte warmte gemakkelijk via de vloer, en kan kou andersom gemakkelijk omhoog kruipen.

Door een ondervloer onder je vinyl aan te brengen, zorg je voor een egale ondergrond om op te werken. Als je vinyl op een geëgaliseerd oppervlak wordt aangebracht, weet je zeker dat er geen oneffenheden meer in de vloer zitten die roet in het eten kunnen strooien.

Door een dempende laag aan te brengen onder je vinyl, reduceer je het contactgeluid in huis. Fijn voor jezelf en je eigen huisgenoten, maar ook fijn voor de buren!

Een ondervloer bij vinyl zorgt ervoor dat de kamer beter op temperatuur blijft, omdat optrekkende kou niet meer zo makkelijk via de vloer omhoog kan kruipen. Tegelijkertijd verlies je de gestookte warmte in huis ook niet meer via de vloer!

Kan vinyl zonder ondervloer?

Een veelgestelde vraag: heb ik bij vinyl echt een ondervloer nodig? Wij raden het sterk af om vinyl zonder ondervloer te leggen. Niet alleen raakt je vloer snel beschadigd, ook biedt de vloer zelf zonder ondervloer geen enkele isolatie tegen geluid of tegen warmteverlies. Het zou dus enorm zonde zijn om zo’n mooie vloer niet de kwaliteiten mee te geven waardoor je er jaren van kunt genieten. Bij ons hoeft een ondervloer voor vinyl bovendien niet veel te kosten!

Ondervloer vinyl voor verschillende ondergronden

Ga je jouw ondervloer voor vinyl op een houten ondergrond leggen, of op een betonnen vloer? Het zijn de details die net het verschil kunnen maken. Daarom hebben we onze ondervloeren voor vinyl ook onderverdeeld per ondergrond waarvoor ze geschikt zijn. We maken het je graag gemakkelijk om de juiste ondervloer te kiezen!

Ondervloer voor vinyl op hout

Ga je een ondervloer voor vinyl op hout leggen, dan is het belangrijk dat de ondervloer eventuele oneffenheden in de vloer goed kan opvangen. Een houten ondergrond bestaat altijd uit planken, waardoor kleine oneffenheden makkelijk optreden in de vloer. En het laatste wat je wil, is een krakende houten vloer onder je vinyl! Een goede ondervloer vangt de verschillen op en maakt een effen geheel van de ondergrond.

Silver-Line Silent+ ondervloer

De perfecte ondervloer voor vinyl in combinatie met een houten ondergrond? Kies voor de Silver-Line Silent+. Niet alleen vermindert deze ondervloer het contactgeluid door een zeer sterke geluidsdemping, de rubberen onderlaag is ook nog eens voorzien van een dampdichte aluminiumlaag, die vochtwerend werkt.

Bekijk deze ondervloer

Ondervloer voor vinyl op beton

Een ondervloer voor vinyl op beton hoeft vaak niet echt te egaliseren: een betonvloer is in de meeste gevallen redelijk recht en bevat meestal niet te veel oneffenheden. Belangrijker hierbij zijn de isolerende factoren: kan de ondervloer warmteverlies tegengaan en contactgeluiden opvangen?

Blue-Line Heat+ 10db ondervloer

Voor vinyl in combinatie met een betonnen ondergrond is de ondervloer van Blue-Line Heat+ een uitstekend geschikte ondervloer. Deze ondervloer reduceert het contactgeluid tot maar liefst 10db!

Bekijk deze ondervloer

Ondervloer vinyl
van Limmie’s

Bestel je jouw ondervloer voor vinyl in onze webshop, dan weet je zeker dat je jouw ondervloer bij dé vloerenspecialist van Nederland bestelt. Al meer dan 14 jaar leveren wij de beste onderhoudsproducten en hulpmiddelen voor elke vloersoort. Een uniek assortiment kwaliteitsproducten, waarmee je eenvoudig zelf aan de slag kunt. Met onze producten haal jij altijd het maximale uit jouw nieuwe vloer!

Andere accessoires

Niet alleen de ondervloer voor jouw vinyl vloer, ook andere accessoires die goed van pas komen bij het leggen van jouw vloer bestel je gemakkelijk online in onze webshop. Wat dacht je van vochtwerend folie, dat je nieuwe vloer extra beschermt tegen optrekkend vocht? Of aluminiumtape, waarmee je de losse stroken van je ondervloer moeiteloos aan elkaar verankert voor een naadloos geheel? Je vindt het allemaal onder één dak!

Ondervloer voor een ander type vloer

En is een ondervloer voor vinyl niet helemaal wat je zocht? Ook voor andere vloersoorten hebben we bij Limmie’s een groot aanbod ondervloeren. Of je nu een houten vloer, laminaat of pvc gaat leggen: voor je ondervloer zit je bij ons helemaal goed! Bekijk onze selectie ondervloeren per vloersoort en bestel wat je nodig hebt direct online.

Ik zoek een ondervloer voor mijn …

Houten vloer Laminaat pvc vloer

Meer weten?

Heb je een vraag over onze ondervloeren? Twijfel je welke ondervloer voor vinyl het beste werkt in jouw situatie? Stel je vraag gerust aan één van onze specialisten! Bij ons staat goede service hoog in het vaandel. We helpen je graag de juiste ondervloer te kiezen, en denken graag met je mee.

Neem contact op