Wat zijn de beste viltglijders?

Wat zijn de beste viltglijders om te gebruiken om krassen en andere beschadiging te voorkomen? Daarop kunnen we je nog geen éénduidig antwoord geven, het is namelijk afhankelijk van de meubelen die je wilt verplaatsen. We vertellen je er meer over door middel van deze blog.

Viltglijders: waarschijnlijk heb je er al weleens van gehoord. Viltglijders zorgen ervoor dat de pootjes van jouw meubelen worden afgedekt, zodat de scherpe elementen van de meubels geen beschadiging kunnen toebrengen aan de vloer. Met viltglijders, logischerwijs ook wel meubelglijders genoemd, bescherm je jouw vloer dus optimaal tegen bijvoorbeeld krassen.

Je kunt dus bij verschillende klussen gebruikmaken van viltglijders. Denk bijvoorbeeld aan een verhuizing, waarbij zowel in je ‘oude’ als je nieuwe huis geen krassen op de vloer mogen ontstaan. Ook wanneer je binnenshuis kiest voor een andere indeling en meubels gaat verplaatsen, komen de viltglijders goed van pas

Wat zijn nu eigenlijk de beste viltglijders om te gebruiken voor de klus die jou te wachten staat?

Welke viltglijders jij het beste kunt kopen, hangt natuurlijk af van de klus die jou te wachten staat en het type meubels dat daarvoor verplaatst dient te worden. Zo kan er een meubel met houten poten verplaatst moeten worden, maar ook met bijvoorbeeld buisframe of metalen poten. Voor elke soort poot zijn verschillende viltglijders het beste om te gebruiken.

 0,50 0,80
 0,85 1,20
 0,70 1,35
 0,80 0,95
 0,75 1,00
 0,40 1,00
 0,60 0,80
 0,90 1,25

Beste viltglijders voor verschillende poten

Zoals we hierboven al vertelden, zijn er verschillende viltglijders ontwikkeld voor verschillende poten. Zo kennen we natuurlijk tafels en stoelen met houten poten, waarbij de meubelglijders voor houten poten van pas komen. Ook bij een kast met houten poten zijn deze natuurlijk uitstekend geschikt. Ook voor meubels met metalen poten, worden er meerdere viltglijders aangeboden.

Er zijn echter ook meubels met bijvoorbeeld een buisframe. Ook hiervoor zijn speciale meubelglijders ontwikkeld. Deze meubelglijders passen qua vorm precies bij de stoelen met een buisframe. Voor zowel stoelen met een ronde buisframe als stoelen met een vierkante buisframe, zijn dus aparte viltglijders. Zo weet je altijd zeker dat je jouw vloer op de best mogelijke manier kunt beschermen.

Beste viltglijders bij Limmie’s Vloerenservice

Welke viltglijders dus de beste optie zijn voor jouw verhuisklus of verplaatsing van meubelen binnenshuis, hangt af van de soort meubelen die je hebt. Bij Limmie’s Vloerenservice kun je dankzij het uitgebreide assortiment terecht voor verschillende soorten meubelglijders. Naar welke variant je ook op zoek bent, je vindt het binnen ons aanbod.

Vragen over onze viltglijders?

Mocht je toch nog vragen hebben over het gebruik van de viltglijders, neem dan gerust even contact met ons op. Dankzij de jarenlange ervaring op dit gebied, kunnen we je vaak voorzien van een gedegen advies. Ook voor vragen over één van onze overige producten, ben je bij onze medewerkers altijd aan het juiste adres.

Neem contact op