Ondervloeren laminaat

Op zoek naar ondervloeren voor laminaat? Bij Limmie’s Vloerenservice vind je altijd de ondervloer die jouw nieuwe laminaatvloer perfect aanvult. Tegen de prijs die jij in gedachten had! Bekijk ons assortiment direct online en bestel alles wat je nodig hebt gemakkelijk via onze webshop. Meestal heb je jouw ondervloer al binnen enkele dagen in huis! Kies een extra geluiddempende ondervloer voor jouw laminaat, of een variant die geschikt is voor vloerverwarming. Wij hebben het allemaal voor je in huis!

Bekijk ondervloeren voor laminaat

Vind de beste ondervloer voor laminaat

 69,50
Uitverkocht
 49,95
 30,00
 22,75
 5,50
 23,50
 19,95

Waarom een ondervloer onder laminaat?

Waarom laminaat een ondervloer nodig heeft, ligt eigenlijk best voor de hand. De harde platen bieden op zichzelf geen enkele demping, en zullen dus elke vorm van geluid en optrekkende kou en vocht doorlaten. Niet wat je wil! Zonder een ondervloer wordt laminaat vaak gehorig, zeker in combinatie met het dragen van schoenen in huis. Niet fijn voor je buren, maar ook niet fijn voor je huisgenoten! Naast een geluiddempende werking heeft de juiste ondervloer bij laminaat ook een egaliserende werking: kleine oneffenheden worden gladgetrokken, waardoor je vloer rechter ligt. En dat is op termijn beter voor de levensduur van je vloer.

Kan laminaat ook zonder ondervloer?

Wij raden het ten zeerste af om een laminaatvloer rechtstreeks op de ondergrond te leggen. Niet alleen zal ieder contactgeluid enorm doorklinken, laminaat zonder ondervloer is ook niet beschermd tegen optrekkende kou en vocht en de isolerende werking is minimaal. Laminaat zonder ondervloer is extra gevoelig voor beschadigingen en voelt onnodig hard aan wanneer je erop loopt. Wij adviseren dus altijd het gebruik van een ondervloer!

Speciale laminaat ondervloeren

Heb je speciale wensen voor de ondervloer bij je laminaat? Bijvoorbeeld extra geluiddempende kwaliteiten, of een ondervloer die compatibel is met vloerverwarming? Ook dat hebben we allemaal voor je in huis bij Limmie’s.

Geluiddempende ondervloer laminaat

Woon je in een appartement, of op een andere plek waar geluiddemping extra belangrijk is? Dan is het belangrijk om hiermee rekening te houden in de keuze van je ondervloer. In onze webshop hebben we een speciale selectie ondervloeren voor laminaat die geschikt zijn voor een optimale geluidsisolatie. Ideaal als je moet voldoen aan een 10db geluidsisolatienorm, of als je gewoon zo min mogelijk (contact)geluid wilt doorgeven!

Uitverkocht
 49,95
 69,50

Laminaat ondervloer vloerverwarming

Ga je vloerverwarming aanleggen onder je nieuwe vloer? Een laminaat ondervloer voor vloerverwarming vereist speciale kwaliteiten, zoals optimale bestendigheid tegen temperatuurverschillen en uiteraard het goed doorgeven van de warmte naar de toplaag van de vloer. Niet alleen je vloer zelf moet dus geschikt zijn voor gebruik met vloerverwarming, ook de ondervloer speelt hier een belangrijke rol in! Precies daarom hebben we een speciale selectie ondervloeren voor laminaat, die perfect geschikt zijn voor vloerverwarming.

Laminaat ondervloer leggen

Een laminaat ondervloer leggen is een simpel klusje, dat zelfs de beginnende klusser vaak zelf kan doen. Volg de onderstaande stappen, dan kan het bijna niet misgaan!

  1. Oude vloerresten en plinten verwijderen
  2. Vloer glad en egaal maken (oneffenheden verwijderen)
  3. Ondervloer uitrollen met de juiste zijde boven (check de verpakking)
  4. Ondervloer iets omhoog tegen de muur laten oplopen, afsnijden op 1 cm hoogte
  5. Naden tussen stroken afplakken met aluminiumtape om verschuiven te voorkomen

Laat het ons voor je doen

En kom je er zelf niet helemaal uit? Dan kun je natuurlijk ook gebruik maken van onze handige legservice. Niet alleen je ondervloer, maar ook je laminaat brengen we op een vakkundige manier voor je aan in huis. Tegen bijzonder scherpe tarieven!

Meer over onze legservice

Andere ondervloeren

Niet alleen een ondervloer voor laminaat, ook voor vele andere vloeren kies je gemakkelijk de juiste ondervloer bij Limmie’s. Ga je bijvoorbeeld een echte houten vloer leggen, of pvc? Je haalt maximale uit iedere vloersoort met een goed aansluitende ondervloer. Bekijk de ondervloeren voor de verschillende vloertypes.

Ik zoek een ondervloer voor mijn …

Houten vloer pvc vloer Vinyl vloer

Ondervloeren per type ondergrond

Wil je een ondervloer die specifiek geschikt is voor een bepaald soort ondergrond, zoals beton of hout? Ook daarvoor hebben we een voorselectie gemaakt in onze webshop. Klik op onderstaande categorieën en vind direct ondervloeren die perfect aansluiten bij het type ondergrond waar jij mee werkt.

Houten Betonnen

Advies en contact

Twijfel je welke ondervloer het beste geschikt is voor jouw situatie? We helpen je graag! Met meer dan 14 jaar ervaring op het gebied van vloeren kunnen we je altijd voorzien van het juiste advies. Contacteer ons gerust via e-mail, telefoon of via ons contactformulier, dan komen we zo snel mogelijk bij je terug met een antwoord op je vragen!

Neem contact op