Ga je jouw vloer zwevend leggen? Dan kunnen parketveren je helpen om een strak resultaat neer te zetten, waar je jaren van kunt genieten. Je brengt ze aan tussen de vloer en de muur en zorgt dat ze net iets op spanning komen te staan. Parketveren van 20mm, 16mm of 12mm hoogte bestel je voordelig online bij Limmie’s Vloerenservice: bij ons kies je voor de beste kwaliteit en breng je de afwerking van jouw vloer naar een hoger niveau! Kies uit verschillende modellen spanveren en breng jouw vloer moeiteloos op spanning.

 0,70
 0,75
 0,80
 0,68

Waarom zou je parketveren aanbrengen?

Na verloop van tijd kan je nieuwe vloer gaan uitzetten of krimpen: wisselingen in temperatuur zorgen ervoor dat de massa van je vloer toeneemt of juist afneemt. Door een goede speling in te bouwen en deze op te vullen met flexibele parketveren, kan deze constructie het werken van je vloer perfect opvangen! Plaats je geen spanveren, dan kan je vloer bol komen en te staan of ontstaan er kieren tussen vloerdelen. En dat wil je natuurlijk niet!

Waar plaats ik de parketveren?

Voor een optimaal resultaat plaats je om de 30 tot 50 cm een parketveer aan alle lange zijden van je vloer. Door je vloer in eerste instantie te leggen met spietjes, kan je een ruimte van 10 tot 15 mm vrijhouden tussen muur en vloer. En die kan je weer makkelijk opvullen met je parketveren! Even bij elkaar knijpen en je drukt ze zó tussen de randen van je vloer en de aangrenzende muur. Een kind kan de was doen!

De perfecte spanveren voor jouw vloer

Met onze parketveren breng je iedere harde vloer perfect op spanning. Je bepaalt zelf welk model het beste bij jouw vloerdikte past: elke hoogte van 12 tot 20mm vullen ze moeiteloos op. Houd de dikte van de plank aan als de hoogte van je parketveer. En wil je nog wat kabels wegwerken in de uitsparing? Trek dan een aantal millimeter van de hoogte van je parketveer af. Voor een mooi eindresultaat dek je de spanveren af met een plint die matcht met je vloer.

Meer dan parket alleen

Onze spanveren zijn voor veel meer vloeren in te zetten dan voor parket alleen. Eigenlijk iedere harde vloer die in delen gelegd wordt, kun je op spanning brengen met onze parketveren! Bestel ze dus ook gerust voor je houten vloer, voor je laminaat of je click pvc; iedere harde vloer gaat op termijn werken en kan kieren gaan vertonen als je hem niet goed op spanning legt.

Parketveren in verschillende modellen en afmetingen

Voor iedere toepassing hebben wij het juiste model voor je op voorraad. Niet alleen heb je de keuze uit diverse afmetingen parketveren, ook hebben we verschillende ontwerpen voor je om uit te kiezen. Zowel een X-model als een W-model biedt voldoende druk om je vloer op spanning te houden; we zien in de praktijk dat een W-model voornamelijk bij massieve vloeren gebruikt wordt, en dat X-modellen breder inzetbaar zijn.

  • X-model of W-model
  • Parketveren in 20mm, 16mm of 12mm

Hoeveel parketveren heb ik nodig?

Hoeveel parketveren je in totaal nodig hebt, is afhankelijk van de lengte van de lange zijden van je vloer. Als je incalculeert dat je om de 30 tot 50 cm een parketveer zou moeten plaatsen, kun je met de totale lengte van de zijkanten van je vloer precies berekenen hoeveel spanveren je moet bestellen. Bij Limmie’s kun je jouw parketveren per stuk bestellen: als je het benodigde aantal goed berekent, zit je dus nooit met overtollige spanveren! Je betaalt bij ons nooit voor parketveren die je eigenlijk niet nodig hebt.

Ook jouw adres voor andere legbenodigdheden

Bij Limmie’s maken we het je graag gemakkelijk om zelf een vloer te leggen. Naast parketveren vind je bij ons daarom alles wat je nodig hebt om voor het allerbeste resultaat te gaan. Praktische legsets en hulpmiddelen, maar ook rozetten en andere details waarmee je je vloer prachtig afwerkt. Zo bestel je in één keer alles wat je nodig hebt om je vloer helemaal af te maken!

Altijd paraat met advies

Twijfel je welke parketveren geschikt zijn voor jouw vloer? Of weet je niet zeker of je überhaupt wel met spanveren kunt werken? Vraag het dan gerust eens aan onze specialisten. Met ruim 14 jaar ervaring in het vak weten ze altijd raad! Stel je vraag telefonisch of via het contactformulier; we staan je zo snel mogelijk te woord.

Neem contact met ons op