Zelfklevende viltjes: voor- en nadelen

zelfklevende viltglijders bescherming vloer

Als je van je meubels, maar ook van je vloer houdt, doe je er goed aan om beide goed te beschermen. Door een stukje vilt te plaatsen tussen schuivende meubels en je vloer, voorkom je frictie en beschadigingen. Maar hoe maak je dat vilt snel vast aan je meubels, zonder ze onherstelbaar te beschadigen? Door te kiezen voor zelfklevende viltjes. Plakvilt is ideaal in gebruik: je plakt de zelfklevende viltjes eenvoudig onder meubels als stoelen, tafels en kasten.

Maar wat zijn de voor- en nadelen van dit type meubelviltjes? Hoe kies je de juiste zelfklevende viltjes, en hoe breng je ze aan? We zetten alle informatie voor je op een rij.

Bekijk alle zelfklevende viltjes Stel ons een vraag

Plakvilt: een betaalbare oplossing

Zelfklevende viltjes zijn met name populair omdat ze zo betaalbaar zijn. Voor een paar euro voorzie je alle meubels in huis van een laagje vilt, dat krassen voorkomt. En dat is zeker handig als je veel meubels hebt die je vaak verplaatst! Er zijn ook uitgebreidere opties met een plastic basis, waarbij je het vilt van tijd tot tijd kunt vervangen. Je kunt het dus op verschillende manieren aanvliegen: met zelfklevende viltjes bepaal je zelf hoeveel geld je aan je viltglijders wilt spenderen!

Voordelen zelfklevende viltjes

Wat zijn de voordelen aan het gebruik van zelfklevende viltjes? We noemden al dat ze voordelig in gebruik zijn, en makkelijk vast te plakken. Aanbrengen vormt dus geen enkele uitdaging op rechte oppervlakken! Je kunt ze voor alle meubels gebruiken: het is perfect vilt voor onder stoelpoten, maar ook onder zware kasten. En omdat zelfklevende viltjes zo dun zijn, zijn ze eenmaal aangebracht nauwelijks zichtbaar vanaf de zijkant. Het oog wil immers ook wat!

Door plakvilt te kopen, kun je jouw zelfklevende viltjes ook nog eens in de vorm knippen die je wilt. En wil je het vilt makkelijk kunnen vervangen? Er bestaan ook zelfklevende viltjes met vervangbaar vilt.

Nadelen zelfklevende viltjes

Zijn er dan ook nadelen aan zelfklevende viltjes? Natuurlijk, daar kunnen we gewoon eerlijk over zijn. De zelfklevende laag is niet altijd even duurzaam, en ook kan de lijmlaag makkelijk vergaan of loslaten. Zeker als hij in eerste instantie niet goed aangebracht is!

Vilt voor onder stoelpoten: opplakken en klaar

Het meest gevraagde product in onze webshop is vilt voor onder stoelpoten. Daar zijn zelfklevende viltjes ideaal voor! Je kiest een bepaalde diameter zelfklevende viltjes, of knipt plakvilt zelf op maat. Even schoonmaken en ontvetten, opplakken en je bent de komende tijd voorzien van optimale bescherming! Zelfklevende viltjes zijn het perfecte vilt voor onder stoelpoten: makkelijk aan te brengen en goedkoop. Zo zien we het graag!

vilt
plakvilt 1
vervang viltje 28mm

Hoe kies je de juiste meubelviltjes?

De juiste meubelviltjes uitkiezen is even een proces. Maar er zijn een paar dingen waar je op kunt letten! Zijn zelfklevende viltjes een goede optie voor jou? Weten hoe breed je meubelpoot is, is een goed begin. Is er voldoende oppervlak om de zelfklevende viltjes goed te laten hechten? Dan is dit een prima optie. Kies dan viltjes die qua diameter matchen met je meubelpoot. En is je poot te smal? Oriënteer je dan op andere opties.

  • Meet de diameter van je meubelpoot
  • Bekijk of er voldoende oppervlak is voor zelfklevende viltjes
  • Stem de diameter van je viltjes af op de breedte van de poot

Zelfklevende viltjes aanbrengen

Heb je jouw plakvilt binnen? Dan is het tijd om het te gaan aanbrengen. Zorg ervoor dat je oppervlak mooi recht en schoon is: verwijder eventuele splinters en reinig de meubelpoot met een sterke ontvetter. Zo weet je zeker dat de meubelviltjes straks goed plakken! Was om dezelfde reden je handen eerst goed voor je de zelfklevende viltjes gaat aanbrengen.

Verwijder de afpelbare laag en druk het plakvilt direct midden op de meubelpoot. Even goed aandrukken en je stoel, tafel of meubel is direct klaar voor gebruik!

  1. Oppervlak effen en glad maken
  2. Goed ontvetten en handen wassen
  3. Afpelbare laag verwijderen
  4. Vastplakken en aandrukken

Onze zelfklevende viltglijders

Bij Limmie’s Vloerenservice bieden we je een breed assortiment meubelviltjes. Zelfklevende viltjes zijn er goed in vertegenwoordigd! Bekijk een selectie uit ons assortiment hieronder en bestel direct via de webshop. Dan heb je ze binnen enkele dagen in huis!

Wat zijn je alternatieven?

Als zelfklevende viltjes toch niet helemaal perfect zijn voor jouw gebruik, heb je gelukkig ook nog een heleboel andere viltglijders om uit te kiezen. Kies dan bijvoorbeeld voor een meubelviltjes die je kunt vastnagelen aan de meubelpoot (voor houten poten), viltjes die je vast kunt klikken in buisframe poten of andere metalen poten, om klemdoppen die om de meubelpoot heen vallen. Bij Limmie’s Vloerenservice hebben we altijd de juiste keuze voor jou!

Bekijk alle viltglijders

Welke zelfklevende viltjes werken voor jou?

Wil je graag zelfklevende viltjes of andere meubelviltjes bestellen, maar weet je niet goed welke het beste bij jouw meubels of bij jouw vloer passen? Zoek je vilt voor onder stoelpoten, of juist voor onder een zwaar meubel? Vraag ons gerust om advies. We nemen graag je situatie met je door en selecteren samen de beste optie!

Neem contact op