Rigostep STEP Parket Grondlak Warm #6130


Foto van Rigostep STEP Parket Grondlak Warm #6130
Foto van Rigostep STEP Parket Grondlak Warm #6130
Foto van Rigostep STEP Parket Grondlak Warm #6130

Vanaf: € 23,50


  • Al meer dan 14 jaar ervaring
  • Altijd binnen 24 uur reactie
  • Betrokken
  • Altijd persoonlijk contact

Omschrijving

Rigostep STEP Parket Grondlak Warm #6130

De Rigostep STEP Parket Grondlak Warm #6130 is een Watergedragen isolerende grondlak. De grondlak geeft een warme uitstraling aan onbehandeld hout. De grondlak is geschikt voor onbehandeld hout.

Gebruik:

Lak in banen of vakken, opzetten, verdelen en uitrollen. Een volle laag geeft een betere benatting, vloeit optimaal uit en droogt minder snel aan, waardoor er meer tijd is voor het uitrollen en het maken van nat-in-nat aansluitingen, zodat aanzetten en kleurverschillen worden voorkomen. Zorg ervoor dat de randen van banen of vakken steeds vol worden aangezet. Dun uitgerolde randen drogen snel aan met als gevolg minder benatting en minder kleuring, waardoor lichtere strepen kunnen ontstaan. Ook het insluiten van lucht kan leiden tot een wat wittige waas onder de lak.

Droging:

De droogtijd tussen het aanbrengen van 1-componentige laklagen is, bij 20°C, 65% relatieve luchtvochtigheid en normale laagdikte, gemiddeld 1 á 2 uur en van 2-componentige laklagen gemiddeld 3 tot 4 uur. De op de verpakking aangegeven droogtijden gelden bij 20°C, 65% RLV, normale laagdikte en voldoende ventilatie. Altijd pas een volgende laag aanbrengen als de vorige laag voldoende droog is. Het insluiten van een niet voldoende droge laag kan leiden tot defecten.

Tussenschuren/polijsten:

Voor alle Rigostep laksystemen geldt dat het technisch niet noodzakelijk is om tussen de lagen te schuren. Schuur alleen vóór de laatste laag als het wenselijk is om stofdeeltjes, vuiltjes en eventueel opgekomen houtvezels weg te schuren. De eerste laag mag nooit geschuurd worden. Dit in verband met het gevaar van plaatselijk “doorschuren”. Doorgeschuurde, kale plekken zullen na het aanbrengen van de tweede laag donkere of juist lichtere plekken vormen.

Rendement:

In de regel breng je de bij de

  • 1e laklaag ongeveer 1:8 aan (1 liter op 8 m²) ≈ 125 gram nat/m²
  • 2e laklaag ongeveer 1:10 aan (1 liter op 10 m²) ≈ 100 gram nat/m²
  • 3e laklaag ongeveer 1:12 aan (1 liter op 12 m²) ≈ 85 gram nat/m²

Lak de vloer vervolgens af met een Rigostep STEP Parkeklak

Specificaties

Rigostep STEP Parket Grondlak Warm #6130

Artikelnummer
-
Levertijd
1-2 dagen
manufacturer
RigoStep
Type
Onderhoudsproducten

Anderen bestelden ook


Shop meer