Rigostep Skylt Overlakbare Kleurolie 2K Clear #5050


Foto van Rigostep Skylt Overlakbare Kleurolie 2K Clear #5050

€ 59,95


  • Al meer dan 14 jaar ervaring
  • Altijd binnen 24 uur reactie
  • Betrokken
  • Altijd persoonlijk contact

Omschrijving

Rigostep Skylt Overlakbare Kleurolie 2K Clear #5050

Rigostep Skylt Overlakbare Kleurolie 2K Clear #5050 is een uniek product voor het creëren van een vloer met een olie uiterlijk, maar doordat deze olie overlakbaar is heb je uiteindelijk het gemak van een lak. Bovendien is de Rigostep Skylt Overlakbare Kleurolie 2K direct na GOED DROOGWRIJVEN overlakbaar met Skylt Original 2K Lak of Skylt Titanium 2K Lak.

De Skylt Overlakbare Kleurolie kun je aankleuren met alle Rigostep Kleurpigmenten voor het aanzetvrij kleuren van hout. Maak op onbekende ondergronden altijd eerst een proefvlak.

Gebruik:

Voeg, in het geval van een 2K lak, de verharder toe aan de lak in fles/can en schud goed door, schenk de lak uit in een lakbak en laat de lak ca 10 minuten “rusten”. Roer om alvorens aan het lakken te beginnen. De potlife (de tijd dat de lak te gebruiken is na het mengen met de verharder is ca 2 á 3 uur. Zelfs als de lak daarna nog gewoon vloeibaar lijkt niet meer verwerken. Restjes ook niet verwerken/opwerken in een volgende laklaag.

Lak in banen of vakken, opzetten, verdelen en uitrollen. Een volle laag geeft een betere benatting, vloeit optimaal uit en droogt minder snel aan, waardoor er meer tijd is voor het uitrollen en het maken van nat-in-nat aansluitingen, zodat aanzetten en kleurverschillen worden voorkomen. Zorg ervoor dat de randen van banen of vakken steeds vol worden aangezet. Dun uitgerolde randen drogen snel aan met als gevolg minder benatting en minder kleuring, waardoor lichtere strepen kunnen ontstaan. Ook het insluiten van lucht kan leiden tot een wat wittige waas onder de lak.

Droging:

De droogtijd tussen het aanbrengen van 1-componentige laklagen is, bij 20°C, 65% relatieve luchtvochtigheid en normale laagdikte, gemiddeld 1 á 2 uur en van 2-componentige laklagen gemiddeld 3 tot 4 uur. Altijd pas een volgende laag aanbrengen als de vorige laag voldoende droog is. Het insluiten van een niet voldoende droge laag kan leiden tot defecten.


Verbruik: 30-50m2 per liter

Specificaties

Rigostep Skylt Overlakbare Kleurolie 2K Clear #5050

Artikelnummer
04051
Levertijd
1-2 dagen
model
4051
Type
Onderhoudsproducten

Shop meer