Hoe kies je de beste ondervloer?

beste ondervloer

Als je een nieuwe vloer gaat leggen, bepaalt je ondervloer tot wel 20% van het uiteindelijke comfort dat je vloer biedt. De beste ondervloer kiezen is dus zeker niet onbelangrijk! Maar wat is in jouw geval de beste ondervloer en hoe bepaal je dat? Limmie’s Vloerenservice helpt je te navigeren in het brede aanbod ondervloeren dat er tegenwoordig te verkrijgen is.

Bekijk al onze ondervloeren Vraag om advies

Waarom heb je een ondervloer nodig?

Voordat we dieper ingaan op de specifieke kenmerken van de beste ondervloer voor verschillende vloertypes, is het belangrijk om te begrijpen waarom een ondervloer essentieel is bij een nieuwe vloer. Een goede ondervloer biedt niet alleen comfort, maar zorgt ook voor een stabiele basis, dempt geluid en verlengt de levensduur van je nieuwe vloer. Allemaal kwaliteiten die je niet wilt missen!

 • Maximaal loop- en wooncomfort
 • Stabiliserend en egaliserend
 • Isolerend (geluid en thermisch)
 • Verlengt de levensduur van de vloer

Rekening houden met de ondergrond

De eerste stap bij het kiezen van de beste ondervloer is de ondervloer afstemmen op de ondergrond waar je mee werkt. Of je nu een betonnen, zandcement- of anhydrietvloer, een houten ondergrond of betegelde ondergrond hebt: elke situatie vereist een specifieke aanpak. De juiste ondervloer zorgt voor een stabiele basis en voorkomt eventuele problemen in de toekomst.

 • Beton, zandcement of anhydriet
 • Houten ondergrond
 • Betegelde ondergrond

Heb je vragen over welke ondervloer het beste werkt voor jouw ondergrond? Contacteer ons gerust. We helpen je graag!

Welk type vloer ga je leggen?

De keuze voor de beste ondervloer hangt ook af van het type vloer dat je gaat leggen. Voor een laminaatvloer kies je een andere ondervloer dan bij een verspijkerde houten vloer, en ook vinyl heeft een hele andere ondersteuning nodig dan bijvoorbeeld pvc. Laten we de verschillende vloersoorten eens langsgaan, en bij iedere vloer de beste ondervloer vinden.

Beste ondervloer laminaat

Laminaatvloeren hebben specifieke eisen als het gaat om ondervloeren. De beste ondervloer voor laminaat moet vochtwerend zijn, contactgeluid dempen en zeker ook stabiliserend werken. Hiermee leg je de basis voor een duurzame en comfortabele laminaatvloer.

Welke kenmerken heeft de beste ondervloer voor laminaat?

 • Vochtwerend
 • Dempt het contactgeluid
 • Stabiliserend

Top 3 beste ondervloeren voor laminaat

Alle ondervloeren voor laminaat

Beste ondervloer klik pvc

Bij klik pvc vloeren is geluiddemping van groot belang. De planken nemen wel een deel van het contactgeluid weg, maar extra aandacht hiervoor in je ondervloer is nooit weg. De beste ondervloer voor klik pvc moet daarnaast egaliserend en stabiliserend werken, en de juiste warmte-isolatie bieden. Klik pvc werkt namelijk ook prima met vloerverwarming, maar alleen als je ondervloer daarop aansluit. Kies je de beste ondervloer voor klik pvc, dan geniet je niet alleen van een stille vloer, maar ook van een aangename temperatuur.

Wat moet de beste ondervloer voor klik pvc in ieder geval hebben?

 • Geluiddempende kwaliteiten
 • Egaliserende en stabiliserende werking
 • De juiste warmte-isolatie

Top 2 beste ondervloeren voor klik pvc

Alle ondervloeren voor klik pvc

Beste ondervloer houten vloer

Houten vloeren vragen om een ondervloer die bescherming biedt tegen optrekkend vocht, egaliserend en stabiliserend werkt, en contactgeluid vermindert. Op een echte houten vloer hoor je van nature namelijk ieder loopgeluid extra goed! Kies de beste ondervloer voor een houten vloer en geniet van de natuurlijke uitstraling en duurzaamheid van het hout, zonder de nadelen te hoeven ervaren.

Welke eigenschappen moet de beste ondervloer voor een houten vloer hebben?

 • Bescherming tegen optrekkend vocht
 • Egaliserende en stabiliserende werking
 • Vermindering van contactgeluid

Top 3 beste ondervloeren voor een houten vloer

Alle ondervloeren voor een houten vloer

Beste ondervloer voor vinyl

Vinylvloeren hebben baat bij een ondervloer die oneffenheden opvangt, geluiddempend is en het loopcomfort verhoogt. Vinyl kan namelijk snel hard aanvoelen en contactgeluid veroorzaken. Ontdek de beste ondervloer voor vinyl en geniet van een vloer die zowel praktisch als comfortabel is.

Waar moet de beste ondervloer voor vinyl aan voldoen?

 • Oneffenheden opvangen
 • Geluiddemping
 • Loopcomfort verhogen

Top 3 beste ondervloeren voor vinyl

Alle ondervloeren voor vinyl

Beste geluiddempende ondervloer

Woon je in een appartement of in een huis waar je veel contactgeluiden hoort? Dan kan het de moeite waard zijn om te investeren in de beste geluiddempende ondervloer voor jouw nieuwe vloer. Sommige woningbouwverenigingen of VVE’s stellen het gebruik van dit type ondervloer zelfs verplicht: een reductie van 10dB is een erg gebruikelijke eis.

Voor wie op zoek is naar de beste geluiddempende ondervloer, raden we de Silver-Line Silent+ ondervloer aan. Deze ondervloer minimaliseert geluidsoverlast, waardoor je kunt genieten van een rustige leefomgeving.

Onze beste geluiddempende ondervloer

beste ondervloer

Silver-Line Silent+ ondervloer

Silver-Line Silent+ is een synthetische ondervloer met een stevig gewicht en een zeer hoge geluidsdemping. Hiermee reduceer je niet alleen contactgeluid, maar ook reflecterend geluid! Daarnaast is deze ondervloer uitstekend geschikt voor vloerverwarming.

 • Geschikt voor parket, pvc of laminaat
 • Minimaliseert loopgeluid
 • Combineert perfect met vloerverwarming en -koeling
Lees meer

Beste isolerende ondervloer

Naast specifieke ondervloeren voor verschillende vloertypes krijgen we ook vaak de vraag wat de beste isolerende ondervloer is. Naast geluiddemping is thermische isolatie natuurlijk ook belangrijk: je behoudt hiermee een aangename temperatuur in huis, en hebt zo min mogelijk last van optrekkende kou. Zo bespaar je ook nog eens op de energiekosten!

Onze aanbeveling voor de beste isolerende ondervloer is de Alufoam ondervloer van 2mm met een oppervlakte van 15m2 per rol. Deze ondervloer biedt optimale isolatie, waardoor je energie bespaart en een aangename temperatuur behoudt.

Onze beste isolerende ondervloer

beste ondervloer

Alufoam ondervloer 2mm 15m2

Isolerende en egaliserende ondervloer, geschikt voor onder laminaat of parket.

 • 2 mm dik
 • Thermische én akoestische isolatie
 • Rol van 15 x 1 meter
Lees meer

Beste ondervloer vloerverwarming

Als je vloerverwarming hebt of overweegt, is de keuze voor de beste ondervloer cruciaal. Je ondervloer moet de warmte die je vloerverwarming genereert, efficiënt doorgeven naar het oppervlak van je vloer – zonder onnodig verlies!

Onze aanbeveling voor de beste ondervloer voor vloerverwarming is de Heat-Foil 10dB 1,2mm ondervloer. Deze zorgt voor een optimale warmtegeleiding, waardoor je vloerverwarming efficiënt werkt.

Onze beste ondervloer voor vloerverwarming

beste ondervloer

Heat-Foil 10dB 1,2mm ondervloer

Een sterk geluidsreducerende ondervloer, geschikt voor laminaat en lamelparket. Dankzij de uitstekende warmteoverdracht ook prima te gebruiken bij vloerverwarming en -koeling.

 • Slechts 1,2 mm dik
 • Optimaal dampremmend
 • Zelfklevende overlap: blijft goed op zijn plaats
Lees meer

Kom je er toch niet helemaal uit?

Wil je persoonlijk advies over wat in jouw situatie de beste ondervloer is? De specialisten van Limmie’s Vloerenservice denken graag met je mee en kunnen samen met jou eenvoudig de beste optie selecteren. Neem gerust eens contact met ons op, dan helpen we jou aan de beste ondervloer!

Neem contact op